Tekstikoko: A A A A

Lähetysajat:
Seuraavat lähetykset:
Toimittajat:
Kaupunginosaradio

 

Helsingin Lähiöprojektin ja  asukasyhteistyötiimin tukemia, asukkaiden tekemiä kaupunginosaradio-ohjelmia.

Ohjelmat tulevat musiikittomina versioina tälle sivulle kuunneltavaksi. Klikkaa päivämäärää ohjelmatiedon kohdalla niin mp3 muotoinen tallenne avautuu oman koneesi soittimeen.


Lähetykset maanantaisin 19:30 – 20:30 taajuudella 100,3 MHz
Uusinta torstaisin klo 17:00 – 18:00

Ohjelmalla on myös FACEBOOK-sivut:

 

Twitter: #KaupunginosaLähiradio

 2016

 

Mantan joulumarkkinat  28.11.2016.


Mantan joulumarkkinat järjestetään Havis Amandan aukiolla ensimmäistä kertaa 26.11.2016 - 8.1.2017.
Tapahtumaan osallistuu noin 30 eri myyjää, joilta voi ostaa lämmintä ruokaa ja juomaa, leipää, leivonnaisia ja muita herkkuja sekä käsitöitä. Myös Joulupukki vierailee markkinoilla lasten ja lapsenmielisten iloksi. Tapahtuman takana on Helsingin perinteiset torikauppiaat ry, jonka kauppiaat toimivat Helsingin Kauppatorilla.

 

 

Munkinseutu  21.11.2016.

 

Munkinseudun ylipormestarin asukasilta järjestetään torstaina 24,11,2016 ja tämän tiimoilta studiossa kävi vierailulla Munkinseutu ry:n puheenjohtaja Tarja Sarjakoski.

 


Hoodit esillä Laiturilla - Lähiöprojekti 20 vuotta!!!  21.11.2016.

Helsinki kasvaa vauhdilla, ja tulevaisuudessa urbaani kaupunkielämä kukoistaa myös lähiöissämme. Helsingin kaupunki kehittää keskustan ulkopuolisista alueista entistä viihtyisämpiä, toimivampia ja kiehtovampia kaupunginosia. Näyttelyssä pääset myös kertomaan, mikä sinusta on parasta omassa lähiössäsi!

Näyttelyssä on esillä myös neljä tulevaisuusvisiota kaupungin lähiöistä vuonna 2100. Innovatiivisista nuorista arkkitehtitoimistoista koostuvan Uusi Kaupunki Kollektiivin suunnittelutiimit Jada, Kaleidoscope, Muuan sekä Virkkala de Vocht Arkkitehdit yhteistyössä Petri Herrala Architecturen kanssa ovat luoneet visiot.


Narinkka 2:ssa viime torstaina pidetyissä avajaisissa äänessä monen muun ohella olivat mm. projektipäällikkö Tero Santaoja sekä apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki.
 

 

Aatosta jaloa Työväenliikkeen kirjastossa - Toisinajattelijoiden Suomi  7.11.2016.

Työväenliikkeen kirjasto on vuodesta 1987 toiminut Työväenperinne – Arbetartradition ry:n ylläpitämä tieteellinen kirjasto, jonka tehtävänä on toimia työväestön ja työväenliikkeen historian erikoiskirjastona.
 

Aatosta jaloa, marraskuun valoa 2016-tapahtumassa mm. toimittaja Leena Nikula haastatteli tietokirjailija Matti Salmista.

 


Elena "Papu" Haro  24.10.2016.

Enkelit, keijut ja tuoksut täyttivät studion kun Elena "Papu" Haro saapui pimeänä maanantai-iltana Hämeentielle jutustelemaan Jarmo Suomen kanssa tulevasta näyttelystään - Puhetta riitti niin eteerisistä vaikutuksista kuin musiikistakin, eikä ilomieltä tarvinnut erikseen hakea. Päivi Laakso ja Toni Rönnberg puolestaan tekivät visiitin I love me-tapahtumaan Messukeskukseen.

 


Amnesty ja slangitsyrkka  10.10.2016.


Harhaillaan kartsalla ja päätyy puhumaan mm. Amnestyn toiminnasta. Kallion kirkossa taas järjestettiin perinteinen slangitsyrkka suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10. lokakuuta. Kallion seurakunta yhdessä Stadin Slangin kanssa bamlasi, rukoili ja sjungasi biisejä slangilla ja suomeksi. Maria Hänninen pohdiskelee tapahtuman olemusta ja Slangikuoro heläyttää harjoitusstygin. 


On vanha jengi koolla taas  12.9.2016.
 

 

HERMANNI-VALLILA SEURA 50 VUOTTA - Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri piti Vallilan ala-asteella 10.9.2016 avajaispuheenvuoron sekä onnitteli pyöreitä  täyttänyttä asukasyhdistystä. Kirjailija Kari Varvikko taas kertailee menneitä vuosia.  


KEVEIN-hankkeen syysuutisia  5.9.2016.

 

Mitä syntyy, kun yhdistetään Helsinki, innovaatio ja kekseliäs kaupunginosa?

Mitä kuuluu kolmelle KEVEIN-hankkeeseen keväällä valitulle kekseliäälle kaupunginosalle? Herttoniemenrannan Helmi, Maunula-talo ja Siltamäki-Suutarila-Töyrynummen Korttelitupa kertovat mitä on saatu aikaan ja mitä on tulossa. Kuullaan myös miten Uudenmaan ja Helsingin vahvuuksia brändätään ja millainen uusi työkalu julkistetaan syyskuussa kaupunkikehittämiseen. 

Entä miten apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri näkee paikalliskehittäjien roolin tulevaisuuden Helsingissä? Studiossa projektipäällikkö Christian Sannemann ja viestintäasiantuntija Tea Lindroos. Hanke on osa Uudenmaan kansainvälisen brändin rakentamista, jossa asukaslähtöinen paikalliskehittäminen on nostettu yhdeksi kärkivahvuusalueeksi.

www.kaupunginosat.net/kevein , Facebookissa ”Kehittämisverkostoista innovaatioalustoiksi" ja Twitterissä #kevein.
 

 

 

Musaa ja makkaraa 2016!  29.8.2016.

 

Maunulassa nautittiin lauantaina 27.8.2016 perinteisesti musaa ja makkaraa. Kärtsy Hatakan kokoama Flatus soitti auringon kilossa ja nähtiinpä paikalla myös rivitanssia. Ohjelmassa vieraillaan myös tapaamassa Oivan kirpputorin uutta isäntää, Ville Liinaharjaa.

 

Hermanni-Vallila-seurasta Herttoniemen Elomarkkinoille  22.8.2016.

  

Hermanni-Vallila-seuran tiimoilta Kari Varvikkoa jututtaa Petteri Pelkki. - Jarmo Suomi puolestaan vieraili viikonloppuna Herttoniemen siirtolapuutarha ry:n Elomarkkinoilla.Inhokkeja ja lemppareita  18.7.2016.

 
Helsingistä jutustelemassa Kari Lintunen, Toni Rönnberg ja Jarmo Suomi.
 Yksi vuosi helsinkiläisyyttä  11.7.2016.

 
Jarmo Suomi rupattelee kaupungistamme ja muistakin ilmiöistä Rudolf Väliahon keralla.  Rudi on suhteellisen tuore helsinkiläinen ja vaikuttaa Radio Valossa.
 Sateenkaari päättyy alastomuuteen  4.7.2016.


"Nihilistit"  Stella Helne  ja  Marko Palojärvi  jututtivat  2.7.2016  Pride-kulkueessa mm.  Ville Niinistöä.  Suomen vanhimmalla  nakurannalla  Seurasaaressa  puolestaan  tavataan  Mirkka ja Jenni.Kiukaan kutsu ja löylyn lumo  27.6.2016.

 
Suomen saunaseura ry. luovutti taannoin Löylynhenki-palkinnon Helsinki Sauna Daylle. Jarmo Suomi käväisi paikalla Vaskiniemessä saunomassa ja jututtamassa mm. Ben Grassia ja Petteri Ormiota.

Piipahdamme myös Ilmastokadulla juttelemassa energiatehokkuudesta sekä kuulemme Piraattipuolueen Petrus Pennasen perustelut ydinvoiman mielekkyydelle.
 Rastila-Vuosaari-Cirrus tour  20.6.2016.

 

Toni Rönnberg esittelee Jarmo Suomelle kotokulmiaan ja käydään myös Petteri Möttölän ohjaamalla koripalloliikuntatunnilla Kallahden kentällä. Tehdään myös salakähmäinen vierailu Vuosaaren tornitaloon Cirrukseen, josta pojat tulevat kävellen kapeata portaikkoa alas. 

 

Noita Nokinenän suvipirskeet.  13.6.2016.

 

Kesäteatteria nollabudjetilla ja suurella rakkaudella - Studiovieraina Markku Arokanto, Harriet Kolehmainen ja Kaisa Pikkarainen Kylämetsä ry:stä.. Rodopuistossa puolestaan jututettavina olivat Pirkko Tarjama sekä Pia Byysing, joita haastattelivat Marko Palojärvi ja Stella Helne.

 


Töölö-radio  6.6.2016.

 
Studiossa Töölö-Seuran puheenjohtajaj Pirkko Liljeström ja Helsinki-päivän ohjelmaa vetävä Ari Joki.
 Kevätretki Seurasaareen ja Hakaniemen torille.  23.5.2016.

 

Jarmo Suomi käy paistamassa makkaraa aurinkoisessa Seurasaaressa ja puhelee vakavia Hakaniemen torilla.

 


Ylipormestarin Töölön asukasillan esiraati  16.5.2016.

 
Ennakkotunnelmissa Pirkko Liljeström , Pirjo Hallipelto ja Tanja Lähdeaho Töölö-seurasta.
 Kulttuuri puhdistamassa Töölönlahden ympäristöä 9.5.2016.

Siivoustempaus toimii yhdistävänä tekijänä yhteiselle Töölönlahdenpuistolle, jolle kaavaillaan merkittävää roolia osana kaupungin aktiivista ydintä. Puistosta halutaan muodostaa kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja monipuolinen sekä toimiva ympäristö.
 


Töölö-radio  2.5.2016

Helsingin kaupunki ja Töölö-Seura järjestävät Töölön Kisahallissa to 19.5. Ylipormestarin asukasillan. Asukasillasta ja siihen valmistautumisesta ovat studiossa keskustelemassa Töölö-Seuran puheenjohtaja Pirkko Liljeström ja Töölön yrittäjien puheenjohtaja Esko Leppäkorpi. Lisäksi puhutaan kaupungin karttaosaston entisen toimistopäällikön Matti Arposen kanssa mm. Keskuspuisto-ryhmän toiminnasta ja ti 3.5. luovutettavasta Keskuspuiston puolustajien adressista.
Keskustelua johdattelee Erkki Hirvonen Töölö-Seurasta.


Härski Pippelsson   25.4.2016

Jarmo Suomi ja Härski Pippelsson-miehet Kristoffer Nuutinen sekä Jukka Aakko pohtivat urbaania elämää, elokuvia ja niiden lieveilmiöitä. 


KEVEIN - hanke   18.4.2016


Mitä syntyy, kun yhdistetään Helsinki, innovaatio ja kekseliäs kaupunginosa ?


Keveästi kevätillassa 3 kekseliästä kaupunginosaa: Herttoniemenranta, Maunula ja Siltamäki-Suutarila-Töyrynummi. Mukana myös yllätysvieraita. Helsingin kaupunginosayhdistys ry Helkan KEVEIN-hankkeessa kehitetään kaupunginosista innovaatioalustoja, joissa syntyy uusia ideoita ja ratkaisuja paikallisiin tarpeisiin. Hanke on osa Uudenmaan kansainvälisen brändin rakentamista, jossa asukaslähtöinen paikalliskehittäminen on nostettu yhdeksi kärkivahvuusalueeksi. Studiossa pohditaan projektipäällikkö Christian Sannemannin ja viestintäasiantuntija Tea Lindroosin johdattamina kaupunginosatoimijoiden tarpeita ja sitä, kuinka kaupunki voisi olla mahdollistavassa roolissa asukaslähtöisen toiminnan tukemisessa. 

www.kaupunginosat.net/kevein
  ja Facebookissa ryhmä  ”Kehittämisverkostoista innovaatioalustoiksi".

  Polkuja osallistumiseen   11.4.2016