Tekstikoko: A A A A

Lähetysajat:
Seuraavat lähetykset:
Toimittajat:
Kaupunginosaradio

 

Helsingin Lähiöprojektin ja  asukasyhteistyötiimin tukemia, asukkaiden tekemiä kaupunginosaradio-ohjelmia.

Ohjelmat tulevat musiikittomina versioina tälle sivulle kuunneltavaksi. Klikkaa päivämäärää ohjelmatiedon kohdalla niin mp3 muotoinen tallenne avautuu oman koneesi soittimeen.


Lähetykset maanantaisin 19:30 – 20:30 taajuudella 100,3 MHz
Uusinta torstaisin klo 17:00 – 18:00

Ohjelmalla on myös FACEBOOK-sivut:

 

Twitter: #KaupunginosaLähiradio

 2016

 

On vanha jengi koolla taas  12.9.2016. 

 

HERMANNI-VALLILA SEURA 50 VUOTTA - Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri piti Vallilan ala-asteella 10.9.2016 avajaispuheenvuoron sekä onnitteli pyöreitä  täyttänyttä asukasyhdistystä. Kirjailija Kari Varvikko taas kertailee menneitä vuosia.  


KEVEIN-hankkeen syysuutisia  5.9.2016.

 

Mitä syntyy, kun yhdistetään Helsinki, innovaatio ja kekseliäs kaupunginosa?

Mitä kuuluu kolmelle KEVEIN-hankkeeseen keväällä valitulle kekseliäälle kaupunginosalle? Herttoniemenrannan Helmi, Maunula-talo ja Siltamäki-Suutarila-Töyrynummen Korttelitupa kertovat mitä on saatu aikaan ja mitä on tulossa. Kuullaan myös miten Uudenmaan ja Helsingin vahvuuksia brändätään ja millainen uusi työkalu julkistetaan syyskuussa kaupunkikehittämiseen. 

Entä miten apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri näkee paikalliskehittäjien roolin tulevaisuuden Helsingissä? Studiossa projektipäällikkö Christian Sannemann ja viestintäasiantuntija Tea Lindroos. Hanke on osa Uudenmaan kansainvälisen brändin rakentamista, jossa asukaslähtöinen paikalliskehittäminen on nostettu yhdeksi kärkivahvuusalueeksi.

www.kaupunginosat.net/kevein , Facebookissa ”Kehittämisverkostoista innovaatioalustoiksi" ja Twitterissä #kevein.
 

 

 

Musaa ja makkaraa 2016!  29.8.2016.

 

Maunulassa nautittiin lauantaina 27.8.2016 perinteisesti musaa ja makkaraa. Kärtsy Hatakan kokoama Flatus soitti auringon kilossa ja nähtiinpä paikalla myös rivitanssia. Ohjelmassa vieraillaan myös tapaamassa Oivan kirpputorin uutta isäntää, Ville Liinaharjaa.

 

Hermanni-Vallila-seurasta Herttoniemen Elomarkkinoille  22.8.2016.

  

Hermanni-Vallila-seuran tiimoilta Kari Varvikkoa jututtaa Petteri Pelkki. - Jarmo Suomi puolestaan vieraili viikonloppuna Herttoniemen siirtolapuutarha ry:n Elomarkkinoilla.Inhokkeja ja lemppareita  18.7.2016.

 
Helsingistä jutustelemassa Kari Lintunen, Toni Rönnberg ja Jarmo Suomi.
 Yksi vuosi helsinkiläisyyttä  11.7.2016.

 
Jarmo Suomi rupattelee kaupungistamme ja muistakin ilmiöistä Rudolf Väliahon keralla.  Rudi on suhteellisen tuore helsinkiläinen ja vaikuttaa Radio Valossa.
 Sateenkaari päättyy alastomuuteen  4.7.2016.


"Nihilistit"  Stella Helne  ja  Marko Palojärvi  jututtivat  2.7.2016  Pride-kulkueessa mm.  Ville Niinistöä.  Suomen vanhimmalla  nakurannalla  Seurasaaressa  puolestaan  tavataan  Mirkka ja Jenni.Kiukaan kutsu ja löylyn lumo  27.6.2016.

 
Suomen saunaseura ry. luovutti taannoin Löylynhenki-palkinnon Helsinki Sauna Daylle. Jarmo Suomi käväisi paikalla Vaskiniemessä saunomassa ja jututtamassa mm. Ben Grassia ja Petteri Ormiota.

Piipahdamme myös Ilmastokadulla juttelemassa energiatehokkuudesta sekä kuulemme Piraattipuolueen Petrus Pennasen perustelut ydinvoiman mielekkyydelle.
 Rastila-Vuosaari-Cirrus tour  20.6.2016.

 

Toni Rönnberg esittelee Jarmo Suomelle kotokulmiaan ja käydään myös Petteri Möttölän ohjaamalla koripalloliikuntatunnilla Kallahden kentällä. Tehdään myös salakähmäinen vierailu Vuosaaren tornitaloon Cirrukseen, josta pojat tulevat kävellen kapeata portaikkoa alas. 

 

Noita Nokinenän suvipirskeet.  13.6.2016.

 

Kesäteatteria nollabudjetilla ja suurella rakkaudella - Studiovieraina Markku Arokanto, Harriet Kolehmainen ja Kaisa Pikkarainen Kylämetsä ry:stä.. Rodopuistossa puolestaan jututettavina olivat Pirkko Tarjama sekä Pia Byysing, joita haastattelivat Marko Palojärvi ja Stella Helne.

 


Töölö-radio  6.6.2016.

 
Studiossa Töölö-Seuran puheenjohtajaj Pirkko Liljeström ja Helsinki-päivän ohjelmaa vetävä Ari Joki.
 Kevätretki Seurasaareen ja Hakaniemen torille.  23.5.2016.

 

Jarmo Suomi käy paistamassa makkaraa aurinkoisessa Seurasaaressa ja puhelee vakavia Hakaniemen torilla.

 


Ylipormestarin Töölön asukasillan esiraati  16.5.2016.

 
Ennakkotunnelmissa Pirkko Liljeström , Pirjo Hallipelto ja Tanja Lähdeaho Töölö-seurasta.
 Kulttuuri puhdistamassa Töölönlahden ympäristöä 9.5.2016.

Siivoustempaus toimii yhdistävänä tekijänä yhteiselle Töölönlahdenpuistolle, jolle kaavaillaan merkittävää roolia osana kaupungin aktiivista ydintä. Puistosta halutaan muodostaa kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja monipuolinen sekä toimiva ympäristö.
 


Töölö-radio  2.5.2016

Helsingin kaupunki ja Töölö-Seura järjestävät Töölön Kisahallissa to 19.5. Ylipormestarin asukasillan. Asukasillasta ja siihen valmistautumisesta ovat studiossa keskustelemassa Töölö-Seuran puheenjohtaja Pirkko Liljeström ja Töölön yrittäjien puheenjohtaja Esko Leppäkorpi. Lisäksi puhutaan kaupungin karttaosaston entisen toimistopäällikön Matti Arposen kanssa mm. Keskuspuisto-ryhmän toiminnasta ja ti 3.5. luovutettavasta Keskuspuiston puolustajien adressista.
Keskustelua johdattelee Erkki Hirvonen Töölö-Seurasta.


Härski Pippelsson   25.4.2016

Jarmo Suomi ja Härski Pippelsson-miehet Kristoffer Nuutinen sekä Jukka Aakko pohtivat urbaania elämää, elokuvia ja niiden lieveilmiöitä. 


KEVEIN - hanke   18.4.2016


Mitä syntyy, kun yhdistetään Helsinki, innovaatio ja kekseliäs kaupunginosa ?


Keveästi kevätillassa 3 kekseliästä kaupunginosaa: Herttoniemenranta, Maunula ja Siltamäki-Suutarila-Töyrynummi. Mukana myös yllätysvieraita. Helsingin kaupunginosayhdistys ry Helkan KEVEIN-hankkeessa kehitetään kaupunginosista innovaatioalustoja, joissa syntyy uusia ideoita ja ratkaisuja paikallisiin tarpeisiin. Hanke on osa Uudenmaan kansainvälisen brändin rakentamista, jossa asukaslähtöinen paikalliskehittäminen on nostettu yhdeksi kärkivahvuusalueeksi. Studiossa pohditaan projektipäällikkö Christian Sannemannin ja viestintäasiantuntija Tea Lindroosin johdattamina kaupunginosatoimijoiden tarpeita ja sitä, kuinka kaupunki voisi olla mahdollistavassa roolissa asukaslähtöisen toiminnan tukemisessa. 

www.kaupunginosat.net/kevein
  ja Facebookissa ryhmä  ”Kehittämisverkostoista innovaatioalustoiksi".

  Polkuja osallistumiseen   11.4.2016


Perhepaikka Punahilkka Jakomäessä  Toimittajana Maria Mustranta.Töölöradio  4.4.2016

 

Miten turvata arvokas ja omaleimainen kaupunkiympäristö? Helsinkiä pitää kehittää kaupunkilaisten ehdoilla, ja Keskuspuistosta on tehtävä hyvän kaupunkisuunnittelun esimerkkikohde. Muun muassa näistä asioista puhutaan Töölö-radion studiossa. Vieraana Tapani Launis, TkT ja arkkitehti, rakennus- ja yhdyskuntasuunnittelu. Keskustelua johdattelee Erkki Hirvonen Töölö-Seurasta. Sherwoodin sateenvarjot  -  Jussi Heinlahti  Konepajan  Brunossa   28 .3.2016


Monien tuntema tuhansien tarinoiden mies pohdiskelee kirpputorilla niin elokuvia kun dioraamojakin.


Teatteria ja painimista  21.3.2016


Ohjaaja Kari Kinnaslampi toi kesäteatterin takaisin Töölöön ja kertoilee asiasta lehdistötilaisuudessa ravintola Elitessä . Showpainin ainutlaatuista yhdistelmää urheilua, dramatiikka sekä improvisaatiota taas olivat Kisahallilla kummastelemassa Jarmo Suomi ja Toni Rönnberg. Haastattelussa mm. Make Smooth.


Pauligin huvilan historiaa  14.3.2016

Otteita Ossian Enkvistin luennosta sunnuntaina 13.3.2016 Q-teatterin tiloissa. Tilaisuuden järjesti Töölö-seura ja kuulemme myös yleisön muisteloita rakennuksesta. Töölö-radio  7.3.2016

Mitkä voimat ohjaavat päätöksentekijöitämme? Miksi ehdotetussa yleiskaavassa "kaikki on kaupan"?  Erkki Hirvosen vieraana arkkitehti Kaija Santaholma. 


Gardenian kohtalo  15.2.2016


Helsingin kaupunki on käynnistämässä tarjouskilpailun Viikissä sijaitsevan Gardenian ja samalla tontilla sijaitsevien kahden toimistorakennuksen myymisestä. Myynnistä järjestettiin kaikille avoin keskustelutilaisuus keskiviikkona 10.2. Gardeniassa.Vammaisuutta ja urbaania pohdintaa  8.2.2016


Radio Valon toimittaja Rudolf Väliaho sekä räppäritoimittaja Kalle Havumäki juttelevat Jarmo Suomen kanssa kaupungista ja elämästä.
 Töölö-radio  1.2.2016


Pelastetaan Töölönlahti, Keskuspuisto ja virkistysalueet rakentamiselta. Töölö-radion studiossa aiheesta keskustelemassa kansanedustaja Pertti Salolainen ja SOS-Pelasta Töölönlahti-yhteisön edustajat Arto Rajahuhta ja Jari Pursiainen. Taiteesta keskustelemassa töölöläinen taidemaalari Antti Virkkunen. Keskustelua johdattelee Erkki Hirvonen Töölö-Seurasta. Rajankäyntiä Akkamäessä  25.1.2016


Keskuspuistoon suunnitellun asuntoalueen maisemissa Maunulassa lauantaina 23.1.2016  -  Äänessä mm. Matti Arponen sekä Matti Pallasvuo.
 Helsingin alueellisen osallistavan kulttuurityön malli 18.1.2016


Vieraana Sara Kuusi (Helsingin kulttuurikeskus). sekä Mirja Neuvonen (Helsingin kaupunginteatteri). TUOKIOKUVIA  11.1.2016


Kuulostelemme miten joulurauha julistettin Kallioon Karhupuistossa aatonaattona klo 18:00, idean äitihahmon, Johanna Sauramäen sanoin. Myös Sörkän Sokrates, Torsti Lehtinen luki joulurauhanjulistuksen stadiksi ja kirjailija Jukka-Pekka Vuorikoski lausui runon. Siru taas on pyörittänyt Kalliossa Zirppari-kirpputoria pian vuoden verran ja haistelemme näitä tunnelmia Kolmannella linjalla. 


PELASTETAAN TÖÖLÖNLAHTI!  4.1.2016

Töölö-radiossa, keskustellaan Töölönlahden ja Mäntymäen alueiden suojelusta, sekä niitä uhkaavista rakennussuunnitelmista. Studiossa Linnunlaulun Sinisen huvilan Jorma Helenius, Töölö-aktiivi Yrjö Eronen ja SOS-Pelasta Töölönlahti-yhteisön edustaja. Keskustelua johdattelee Erkki Hirvonen Töölö-Seurasta. 2015

 

Ilmastokatu 14.12.2015


Ilmastokatu-hankkeessa etsitään ratkaisuja, joilla energiankulutusta pienennetään vähintään 20 prosenttia ja samalla lisätään alueiden elinvoimaisuutta sekä viihtyvyyttä. Aiheesta tentattavana projektikoordinaattori Mikko Martikka.

 


Töölöradio 7.12.2015

Studiossa kaupunginvaltuutettu ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen Matti Niiranen. Puhutaan Helsingin uudesta yleiskaavaehdotuksesta. Keskustelua johdattelee Erkki Hirvonen Töölö-Seurasta. 

 

Kaapelin joulu 30.11.2015

 

Voittoa tavoittelematon Kierrätystehdas ry.tuo Helsingin Kaapelitehtaalle 11.-20.12.2015 n. 150 kotimaista kädentaitajaa sekä paljon muuta ilmaista ohjelmaa koko perheelle. Studiossa Kierrätystehdas ry:n toiminnanjohtaja Lauri Helle, Kalevankadun laulava talonmies Sepi Kumpulainen, sekä musiikin sekatyömiehet Juha Perälä ja MC Respektor.Munkan lippakioskin tulevaisuus 26.11.2015

 

Max Kalban haastattelussa Munkan lippakioskin pitkäaikainen yrittäjä Kalle Marja-aho sekä Munkkiniemen yhteiskoulun seniorien puheenjohtaja Antti Kaihovaara. 


Haagan ylipormestarin asukasillan ennakkotunnelmia 16.11.2015


Studiossa Pro Haaga ry:n puheenjohtaja Hannele Siika-aho sekä Tuomas Forsberg.EI VALMIS - Kansanopisto Kalliossa 9.11.2015


Kuvataide & Urbaani kuva-linjan (HEO) opiskelijat tulevat sangen erilaisista lähtökohdista, niin myös Tiia ja Samuli.


AATOSTA JALOA, MARRASKUUN VALOA 7.11.2015

Stadin työväenkirjallisuuspäivä - Avaussanat esittää Työväen kirjaston ystävät ry:n puheenjohtaja Pentti Arajärvi, jonka jälkeen "Stadin slangi - Monikielisen ja -kulttuurisen Helsingin sielu"-luennon pitää professori emeritus Heikki Paunonen. Lopuksi kommenttipuheenvuoron lausuu toimittaja Kari Varvikko.Töölöradio 2.11.2015


Töölö-seuran viestintä- ja tapahtumavastaava Erkki Hirvosen jututettavana Tanja Lähdeaho (Museokadun yrittäjät), Maikki Haapala (Akvart-galleria), sekä Risto Laasimo (Galleria Mondo).

Radio Kontula 26.10.2015

 

Timo-Jussi Kyyrön vieraana Pekka Tiusanen.

 

Töölöradio 5.10.2015

 

Töölö - Kaupunginosa asua, yrittää ja viihtyä. Paikalla Helsingin Yrittäjät ja Töölö ry:stä puheenjohtaja Esko Leppäkorpi sekä hallituksen jäsen Ulla Välimäki. Keskustelua johdattelee jouhevasti Erkki Hirvonen.

 

Vartiokylän Ylipormestarin asukasilta 14.9.2015

 

Marjaniemestä: Leena Hakli ja Juhani Lehtonen. Vartio-ja Mellunkylän omakotiyhdistyksestä Heidi Tuomi-Nikula
(Kotikylä -lehden toimitussihteeri ja hallituksen jäsen), sekä Puotila-Seurasta Saeeda Marjala ja Pirjo-Liisa Kangasniemi.


Saatetaan yhdessä Kontulan alueen kadut ja viheralueet kuntoon! 7.9.2015

 

Keskustelemassa:Kaisa Komulainen (ylläpitoinsinööri, Helsingin kaupungin rakennusvirasto),
Jake Hakulinen (työnjohtaja, Stara, Kontulan alueen katu- ja viheralueista vastaava urakoitsija),

Jukka Rastas (toimitusjohtaja, Palvelu Plus Oy, asukaspaneelin toteutus ja ylläpito) 


Radio Kontula: Stadin slangi 31.8.2015

 

Timo-Jussi Kyyrön vieraana Sami Garam ja Kari Nyberg Stadin slangi ry:stä.

 

Oivan kirppis ja Kari Kinnaslampi 24.8.2015

 

Vierailu Kolmannella linjalla Oivan kirppiksellä. Kari Kinnaslampi jutustelee Jarmo Suomen kanssa ihmisistä sekä esineistä ja puheeseen tulee luontevasti myös Teatteri Tuli - Ohjelman lopuksi haistellaan myös hiven menneen Flow Festivalin tunnelmia yleisön näkökulmasta.

 

Nuorisokeskus Happi 13.7.2015

 

Vierailu nuorisokeskus Hapessa kuulostelemassa tunnelmia. Studiossa vieraana Rudolf Väliaho kertomassa niin kyseisestä paikasta kuin nuoren juuri kaupunkiin muuttaneen ihmisen näkökulmia Helsinkiin.

 

Vapaaehtoistyö 18.5.2015<